Muziekonderwijs Midden Nederland

Muziekschool in Amersfoort

Anneke Hoekman - Blokfluit- en AMV

Anneke

Anneke Hoekman werd op 4 april 1984 geboren in het Friese plaatsje Ee, aan de rand van het Lauwersmeer.
Op 11-jarige leeftijd begon zij met blokfluitlessen bij Dinie Goedhart aan Instituut Flauto Nuovo. Al snel speelde Anneke in blokfluitorkest 'it Orkest' van Streekmuziekschool 'De Waldsâng'. Op het Prinses Christina Concours van 2003 won zij de Moderne Muziekprijs voor de beste vertolking van hedendaags werk. Een jaar later ontving zij een eervolle vermelding op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent.
Anneke volgde haar vakopleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Heiko ter Schegget en later ook bij Daniël Bruggen. In 2011 behaalde Anneke haar 'Master of Music', waarbij ze zich specialiseerde in ensemblespel. Daarnaast is Anneke begonnen met het bespelen van barokfagot. Als uitvoerend musicus is Anneke regelmatig op het podium te vinden als soliste of met een van haar ensembles, zoals Ensemble Oriana.
Naast de lessen bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort Vathorst en Nieuwland is Anneke docente bij de Topopleiding Flauto Nuovo in Friesland, het Prins Claus Conservatorium en heeft zij een eigen lespraktijk in Groningen.

Anneke heeft inmiddels ruim 15 jaar leservaring, van beginnende leerlingen tot (ver)gevorderden, in diverse leeftijdsgroepen. Plezier beleven aan het muziek maken is het belangrijkste onderdeel van de les. Daarnaast zijn een gezonde techniek, muzikaal inzicht, hedendaagse muziek en een portie nieuwsgierigheid ingrediënten die de lessen bij Anneke tot een feest maken.

Stel een vraagInschrijven