Gitaarles


Romantisch getokkel op een zonovergoten eiland...
De opzwepende ritmes in een spaanse bodega...
Gierende solo's in een rockband...

Bij de gitaar heeft iedereen zijn eigen voorstelling. Dit komt vooral doordat de gitaar voorkomt in bijna alle muziekstijlen en de vele verschillende soorten gitaren.
Klassiek, flamenco, electrisch; op de gitaar is alles mogelijk.
Het is daarom geen wonder dat de gitaar al sinds lange tijd één van de populairste instrumenten is.

De voordelen van de gitaar zijn legio: het is een relatief goedkoop instrument, het is makkelijk mee te nemen en klinkt toch goed. Bovendien leent het instrument zich prima voor zowel solo- als begeleidingswerk. Juist door de vele verschillende modellen en formaten is het voor de aankomende leerling moeilijk om te beslissen welke gitaar voor hem/ haar het meest geschikt is. In overleg met de docent kan een goede keus gemaakt worden.

Gitaarles is mogelijk vanaf ongeveer 7 jaar. Elektrische gitaar vanaf ongeveer 12 jaar. Hoewel niet strikt noodzakelijk, raadt Muziekonderwijs Midden Nederland sterk aan om jonge leerlingen te laten starten met akoestisch gitaar. Na een jaar of twee kan dan, desgewenst , de overstap naar elektrische gitaar gemaakt worden. Iedere beginnende leerling leert eerst de  basis, waarin naast het leren spelen ook de muzikale horizon wordt verkend. Uiteraard is de presentatie van de lesstof aangepast aan de leerling.
Na deze basiscursus kan de leerling, in samenspraak met de docent, meer aandacht besteden aan zijn/ haar favoriete muziekstijlen.

Gitaren zijn er in alle prijsklassen. Een goede beginnersgitaar kost ca. €170,=.

Wil jij ook gitaar leren spelen? Onze docenten in Amersfoort staan voor je klaar!
In Nieuwland is gitaarles mogelijk van maandag tot en met donderdag, in Vathorst van maandag tot en met vrijdag.


Informatie AanvragenDirect Inschrijven

BEL MIJ TERUG

les op alle soorten gitaren