Orestis Dimitriadis - Piano

Orestis Dimitriadis


Deze sympathieke Griek is geboren in Panorama - Thessaloniki, in het noorden van Griekenland. 
Op jonge leeftijd begon Orestis met pianoles, waarna hij in 2010 afstudeerde aan het Conservatorium „Mousiko Kollegio” in Thessaloniki.

In 2011 kwam Orestis naar Nederland, om te studeren aan de HKU, waar hij les kreeg van Martyn van den Hoek. In 2015 haalde hij zijn Bachelor.

Zijn verdere ontwikkeling bestond uit masterclasses van o.a. Tamás Vásáry, David Kuyken, Martino Tirimo en Stepahanos Thomopoulos en volgde hij een cursus Vrije Improvisatie.

Als pianist speelt Orestis veel in o.a. Nederland, Belgie, Griekenland en Oostenrijk, waar hij o.a. het piano concerto in C-dur van Mozart speelde met het „Donau Philharmonisch Orkest o.l.v Alexei Kornienko.

Als docent in Amersfoort Vathorst doet Orestis zijn geboorteplaats eer aan: hij heeft een brede visie en behoudt het overzicht over zijn leerlingen.
Leerlingen hebben aan Orestis een geduldige en vriendelijke pianoleraar, die het belangrijk vindt om het enthousiasme van de leerling te stimuleren door stukken te behandelen waar de leerling om vraagt en van daaruit verder te gaan.


Informatie AanvragenDirect Inschrijven

BEL MIJ TERUG