Pianoles


De piano is waarschijnlijk het meest bekende en populairste muziekinstrument.
Is er een muziekstijl te bedenken waar de piano niet in voorkomt? Werkelijk overal komen we de piano tegen.
Eén van de redenen hiervoor is dat de piano zowel als solo-als begeleidingsinstrument mogelijkheden heeft die vrijwel geen enkel ander instrument biedt.
Mede hierdoor is de piano het instrument dat eigenlijk iedere muziekliefhebber zou moeten kunnen bespelen...

Geef je dus snel op voor pianoles op één van onze locaties in Amersfoort Vathorst of Nieuwland!

In het begin van de 18e eeuw was de clavecimbel het populairste toetsinstrument. Het had echter een groot nadeel: het had weinig tot geen dynamiek. Dus er kon niet hard of zacht gespeeld worden. Rond 1700 was er een Italiaanse instrumentbouwer (Bartolomeo Cristofori) die hier geen genoegen meer mee nam. Hij ontwikkelde een systeem waarmee zowel hard als zacht gespeeld kon worden. Hoewel de beste man blijk gaf over een groot inzicht te beschikken was hij minder creatief met het verzinnen van een naam voor dit dit instrument. Hij noemde het de "Zacht - Hard". Aangezien Bartolomeo Italiaans sprak, werd dit: Piano- Forte. In de loop der tijd is dit afgekort tot simpelweg Piano. Wanneer we nu 'Piano- Forte' zeggen bedoelen we een authentiek exemplaar uit de barok en klassieke periode.

De piano kennen we in twee hoofdvarianten: de huiskamer- of buffetpiano; deze heeft de snaren rechtop staan waardoor hij niet zoveel ruimte nodig heeft, en de vleugel, waarbij de snaren horizontaal liggen. Ook de digitale piano wint aan populariteit: hij is vaak goedkoper dan een "echte" maar klinkt toch goed.

Wil jij piano leren spelen? Kom dan snel op les!

Informatie AanvragenDirect Inschrijven

BEL MIJ TERUG

Placeholder Picture