Rossitza Ovtcharova - Viool

Rossitza Ovtctcharova


De Bulgaarse violiste Rossitza Ovtcharova begon haar muzikale opleiding in haar geboorte stad Sofia waar ze de Nationale Muziek school met excellente resultaten afrondde en het Nationale Diploma voor ”Bijzondere culturele prestaties” van het Ministerie voor Onderwijs en Cultuur kreeg.

Vervolgens studeerde zij aan de conservatoria van Wenen, Groningen, Den Haag en Amsterdam, waar ze haar Master diploma behaalde.

Vervolgens studeerde zij aan de conservatoria van Wenen, Groningen, Den Haag en Amsterdam, waar ze haar Master diploma behaalde.
In 2000 en 2001 nam Rossitza deel aan het programma "Excellerende Jonge Musici" gesponsord door de Ministerie van Onderwijs en Cultuur in Nederland. Ze heeft een serie opnames gemaakt voor de Bulgaarse Nationale Radio en opgetreden op verschillende internationale muziekfestivals.

Naast haar werkzaamheden als remplaçant bij het Nederlands Filharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, het Residentie Orkest en de New European Ensemble, is Rossitza met verschillende kamermuziek ensembles regelmatig op veel podia in Nederland, Italië, Zweden, Frankrijk en Bulgarije te beluisteren.

Als docent deelt ze haar ervaring en kennis met hartstocht en enthousiasme. Het plezier van muziekmaken en de kwalitatieve inhoud van de lessen staan hierbij voorop. Wil jij les van Rossitza? Dat kan in Amersfoort Nieuwland.


Informatie AanvragenDirect Inschrijven

BEL MIJ TERUG